Франко в гостях у юних патріотів

Вічний революціонер Іван Франко писав не лише для дорослих, а створив і цілий казковий світ для найменших читачів. Казки з’явилися у творчості Івана Франка саме тоді, коли письменник сам став батьком. Однак, писані первісно для власних дітей, ці твори стали скарбом для усієї галицької дітвори. Великою популярністю користуються Франкові казки і в сучасних малих читачів. Серед розважально-дидактичних казок Франка є славнозвісні «Ріпка», «Киця», «Суд святого Миколая» та ціла збірка казок «Коли ще звірі говорили».
Тому минулої п’ятниці у дошкільному навчальному закладі № 20 відбувся концерт присвячений 160-річчю з дня народження славетного Каменяра Івана Франка. Головними артистами свята були діти зі старшої групи «Калинонька».
Впродовж тривалого часу вихователі групи Надія Тарновецька та Ірина Фринцко, музичний керівник і хореограф Наталія Сокіл та вчитель англійської мови Олена Кардаш готували п’ятирічних хлопчиків та дівчаток з особливою ретельністю. Саме завдяки їхнім терпінню, невтомності та наполегливості у день свята дітки дуже гарно співали українські пісні, чітко та артистично читати вірші про Україну, рідний край та авторства самого Каменяра. Також вони ставили невеличкі вистави за його казками, а саме про бідну Кицю, яку звинуватили у зникненні сметанки, про взаємні частування Журавля та Лисички, про іменини у Кози Мокрини та, навіть, персонажі «Ріпки» заговорили англійською.
Повен зал гордих батьків та вихователів оплесками вітав талановитих діток та дякував їм за їхні чудові виступи. Дуже тішить, що в цьому дитячому садку педагоги самовіддано займаються не лише загальним розвитком дітей, а й їхнім патріотичним вихованням.
На святі також були присутні і представники влади – заступник міського голови Роксоляна Гарасимів та начальник відділу освіти Бориславської міської ради Елла Качмарчик.
– Перша думка яка у мене виникла – це ж якщо у нас такі наймолодші бориславці, то майбутнє нашого міста буде не просто успішним, місто не просто буде розвинутим, а й квітучим, – висловила своє захоплення Роксоляна Гарасимів. – Шановні батьки! Ви щасливі тому, що ви є батьками дуже розумних, обдарованих, талановитих, гарних дітей. А це є найбільше щастя для кожної родини. Хочу сказати, що довкілля і школа підтримують і розвивають те, що є закладено у сім’ях. Сьогодні хлопчиків ми бачимо справжніми козаками, а дівчаток – уже щирими, гарними, дорослими україночками. Видно, що вони отримують у своїх сім’ях все те, що потрібно кожній дитині. Дитина є успішною і розвинутою, коли вона є щасливою. А це може бути лише тоді, коли вона бачить і відчуває на собі сімейний затишок і любов. Дуже рада, що всі батьки прийшли підтримати своїх діточок, адже це для них також дуже важливо. Та частина заслуги цих різносторонніх досягнень у діток є у вихователів цього дитячого садка. Тому я хочу подякувати завідувачу дитсадка пані Наталії, методисту пані Марті, хореографу-музкерівнику, вчителю іноземної мови, вихователям і цілому колективу за те, що вони створили тут окрему країну дитинства, яка робить діток таки щасливими і радісними. Також вітаю усіх працівників ДНЗ №20 з прийдешнім професійним святом – Днем вихователя та всіх дошкільних працівників. Бажаю вам творчих успіхів, натхнення, терпіння, а всі ваші плани та мрії нехай обов’язково здійснюються.
З вітальним словом звернулась до усіх присутніх і Елла Качмарчик, яка також подякувала усім працівникам ДНЗ за їхню титанічну працю у вихованні підростаючого покоління. Пані Елла приєдналась до вітань заступника міського голови з Днем дошкілля і від імені відділу освіти Бориславської міської ради винесла щиру подяку завідуючій дошкільного навчального закладу №20 Наталії Іванишин за належну організацію роботи з національно-патріотичного виховання дошкільнят та активну участь у волонтерській діяльності.
Дійсно, дуже приємно бачити як ростуть такі маленькі українці, які вже з малих літ знають, що таке патріотизм та любов до Батьківщини. А ще приємніше бачити, що всі дорослі, які займаються їхнім вихованням, наполегливо і активно працюють над тим, щоб майбутнє нашої держави було у надійних руках.

Анна САГАН

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.