Результати громадського обговорення

otg1

Результати громадського обговорення у формі громадських слухань щодо можливого добровільного об’єднання територіальних громад в Бориславську міську територіальну громаду з центром в місті Бориславі
Відповідно до розпорядження міського голови від 5 вересня 2016 року № 208-р «Про проведення громадського обговорення щодо добровільного об’єднання територіальних громад» 15 вересня 2016 року на першому поверсі в сесійній залі Бориславської міської ради було проведено громадське обговорення у формі громадських слухань щодо можливого добровільного об’єднання територіальних громад в Бориславську міську територіальну громаду з центром в місті Бориславі.
Інформація про проведення громадських слухань була оприлюднена на офіційному веб-сайті Бориславської міської ради та висвітлена в народному часописі «Нафтовик Борислава» та звучала в ефірі радіоредакції «Слово».
До проведення громадських слухань та під час слухань на адресу міської ради не надходило пропозицій та зауважень щодо можливого добровільного об’єднання територіальних громад від суб’єктів, які мають право подавати такі пропозиції чи зауважень.
У громадських слуханнях взяли участь 15 членів робочої групи, та запрошені: заступник голови Дрогобицької районної державної адміністрації – Скоропад Віталій Орестович, Попелівський сільський голова – Білаківський Тарас Володимирович, Ясенице-Сільнянський сільський голова – Паращак Богдан Дмитрович, депутати міської ради, що не ввійшли до складу робочої групи – Голубіцька Любов Михайлівна, Качмарчик Елла, Зенонівна; отець-доктор богослов’я Роман Василів, окремі громадяни міста Борислава, представники ЗМІ (народний часопис «Нафтовик Борислава», радіоредакція «Слово»).
На жаль, були відсутні представники Львівської регіонального відділення Асоціації міст України, Львівської обласної ради, Львівської обласної державної адміністрації, Дрогобицької районної ради, які запрошувалися на громадські слухання.
Головуючим громадських слухань був міський голова м. Борислава Яворський Ігор Романович, як ініціатор добровільного об’єднання територіальних громад.
Громадські слухання пройшли в цікавій дискусії та без порушень чинного законодавства України, кожен учасник слухань міг висловити свою думку, подати своє бачення у разі створення об’єднаної територіальної громади з центром у м. Бориславі, що було зафіксовано у протоколі.
Протокол громадських слухань розміщений на офіційному веб-сайті Бориславської міської ради в розділі «Об’єднання громад».
Підводячи підсумки громадських слухань міський голова Ігор Яворський наголосив, що буде по алгоритму дій продовжувати роботу із об’єднання громад, як ініціатор. Згідно всієї процедури добровільного об’єднання територіальних громад, відповідно до законодавства наступним кроком буде винесення звіту громадських слухань разом із пропозицією на розгляд сесії міської ради для прийняття рішення про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад в Бориславську територіальну громаду з центром в місті Бориславі.

Відділ внутрішньої політики міської ради

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.