«Романтика Карпат» від Валерія Євстіфєєва

У п’ятницю, 9 вересня, в Бориславському історико-краєзнавчому музеї відкрилася персональна виставка робіт художника Валерія Євстіфєєва під назвою “Романтика Карпат”.
У день відкриття виставки до автора завітало багато гостей, адже він знаний митець не тільки в нашому місті. Вітальне слово і свої враження від картин пана Валерія висловили науковий співробітник музею Галина Спас, художник з м. Городок Василь Луців, поетеса Алла Горбачова, мисткиня вишивки Галина Станович та поціновувачка таланту художника Наталія Кравцова.
Розповів про свої шедеври і сам Валерій Євстіфєєв. Картини до цієї виставки готувалися близько трьох років і в кожну з них закладена частинка душі автора. Пану Валерію навіть морозні пейзажі зими вдалося наповнити теплом та добротою із самого серця. Річки, гори, поля, ліси – все на картинах дихає так спокійно і глибоко, як вміє дихати саме наша прикарпатська природа, наповнюючи душу миром, спокоєм, світлом, радістю та любов’ю.
Малювати пан Валерій почав ще в дитинстві. Художню майстерність довелося удосконалювати самотужки, вивчаючи та копіюючи твори пейзажистів-класиків І.Левітана, А.Куїнджі, С.Васильківського. Та завдяки наполегливій праці та таланту від Бога пан Євстіфєєв став істинним майстром пейзажу. Самобутній художник працює у класичних традиціях жанру. Серед улюблених тем – різноманітні куточки Карпатської природи, які художник вправно та делікатно переносить на свої полотна.
Близько сорока полотен Валерія Євстіфєєва будуть милувати око відвідувачів історико-краєзнавчого музею лише місяць – до 9 жовтня. А поки є можливість, то таки варто відвідати виставку і насолодитися чарівними митями життя природи нашого краю через призму душі художника.

Анна САГАН

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.