З понеділка на мітинг

Цього понеділка площа Франка в Бориславі була плацдармом для проведення народного віче. На ньому зібралися жителі міста для обговорення болючих питань, які вже роками залишають не вирішеними, а також обговорили нові проблеми. Ініціатором цих народних зборів була громадська організація «Право та Справедливість».
Активісти організації на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook опублікували оголошення з датою та часом проведення зібрання і переліком тем для обговорення. Актуальними на сьогодні питаннями для бориславців були про міст на вулиці Героїв ОУН-УПА, про «крадіжку» труб, про невідповідність заявленої ефективності придбаної і знову проданої міні-ГЕС до підвищення тарифів за послуги водопостачання. Найбільше уваги дісталось темі про ввіз твердих побутових відходів зі Львова.
Розпочав і вів зустріч депутат міської ради Олег Дергун. Також виступив і Тарас Кучманич. З імпровізованої сцени висловили своє незадоволення діяльністю влади стосовно вище перелічених питань двоє жителів Борислава, які активно цікавляться проблемами міста.
Після бурхливого обговорення рішуче налаштовані отримати відповіді на всі запитання бориславці пішли до міської ради. У залі засідань з жителями міста зустрілися міський голова Ігор Яворський, перший заступник міського голови Едуард Бринь, заступник міського голови Богдан Монастирський та секретар міської ради Юрій Химин. Близько години міський голова давав відповіді на всі питання, які задавали бориславці. Зустріч завершилася доволі мирно, не зважаючи на гарячі словесні баталії під час обговорень. Чи відбудеться мітинг повторно – залежатиме від того як зреагує на понеділкове віче місцева влада. А поки залишається надіятись, що громада і влада таки знайдуть між собою цілковите порозуміння.

Анна САГАН

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.