МОЛИТВА МАТЕРІВ ЗМІНЮЄ СВІТ

Материнство ― це особливий, неоціненний, найбільший і найважливіший дар, який Господь дав жінці. Разом із цим це і найвідповідальніше завдання кожної жінки – гідно виконувати своє покликання бути матір’ю. У шаленому сьогоденні врятувати дітей від підступів зла, жорстокості може лише щира материнська молитва, яка має надзвичайну силу та особливий дар.
Щоб уберегти дітей від злого і підступного світу, матері повинні постійно просити Всевишнього про допомогу. Адже молитва зміцнює дух, відвертає зло, укріпляє віру, береже від спокус, кріпить у горі, додає наснаги. Ми знаємо, що Господь ніколи не відмовляє Своїй Матері Пречистій Діві Марії, тому Він не відмовить і матерям земним, які щиро моляться за своїх дітей.
На сьогодні вже існують активні спільноти, які особливо моляться за дітей, а саме «Матері у молитві».
Рух «Матері у молитві» розпочався в Англії 1995 року. Дві бабусі, Вероніка та її братова Сандра, ведені Господом, вирішили в особливий спосіб молитися за своїх дітей. Під час молитви вони збагнули, що Ісус хоче, щоб усі матері поручили Йому опікуватися дітьми, віддали Йому свій материнський біль, щоб Він пролив Своє благословення на їхніх дітей. Це прозріння породило особливий рух, який поширився по цілому світі. Сьогодні він існує у 80 країнах світу і уже відомо багато чудесних відповідей на молитви материнських спільнот.
У 2000 році при Архикатедральному Соборі св. Юра з благословення Блаженнішого Любомира (Гузара) виникла така перша спільнота і в Україні. Тепер вони існують у всіх єпархіях УГКЦ.
Саме 29 квітня, у переддень неділі Мироносиць, спільнота «Матерів у молитві» мразницького храму Успення Пресвятої Богородиці святкувала своє 5-річчя. Цілий день був сповнений молитви, Божої присутності, спілкування та, навіть, відбулося відкриття нового таланту.
Як розповіла слугиня спільноти Тетяна Хомен, материнська молитва – це потужний оберіг не лише для її дітей, а й для усіх, за кого вона возноситься. Усі християни добре знають силу молитви віруючого. А ще більшою силою наділена молитва, з якою звертається до Бога матір. «Як і в цілому світі, в Україні матері єднаються у молитві, щоби врятувати своїх дітей від цього жорстокого світу, у якому нам сьогодні доводиться жити, – розповідає пані Тетяна. – Та матері не були б матерями, якби молилися лише за своїх дітей. Спільноти «Матерів у молитві» моляться також й за дітей усього світу. Особливу молитву вони проголошують за мир і спокій в Україні, за воїнів-захисників Вітчизни, за поранених, полонених та всіх тих, хто потребує молитовної підтримки. Матері дякують Богові за дар материнства і дар життя, довіряють своїх дітей опіці Господа Бога, завжди моляться до Святого Духа, щоб Він керував їхніми зустрічами, моляться за захист від усякого зла, про прощення».
Такі молитовні зібрання насичують жінок-матерів Божою благодаттю, згуртовують, збагачують духовно.
Самі матері, за власним бажанням, ведуть молитви, обирають уривки із Святого Письма, Акафісти, псалми. Іноді до їхніх молитов приєднується і священик. Разом із мразницькими матерями залюбки молиться отець Микола Пишкович, сім’я якого, як зауважила пані Тетяна, є дуже хорошим прикладом для наслідування, адже вона складається із дійсно щирих християн. Спільнота Матерів церкви Успення Пресвятої Богородиці налічує близько 30 учасниць і усі вони відвідують кожне зібрання, адже молитва стала тепер для них невід’ємною частиною їхнього життя. Цього року спільнота святкує свій п’ятий день народження і з нагоди свята запросила до себе гостей.
«На наше 5-річчя зібралися усі спільноти Матерів нашого міста, також приїхали наші координатори з Дрогобича, – розповідає пані Тетяна. – Розпочалося все із загальної молитви Матерів. Потім священики з різних храмів, які також прийшли на святкування, сповідали усіх бажаючих. Отець Микола провів Службу Божу, на якій уділив усім Святе Причастя. Опісля усі бажаючі зібралися у мразницькому будинку культури для спільного чаювання. Приємні бесіди та обміни думками тривали у теплій та дружній атмосфері. Появилося багато нових знайомств, виникло чимало нових ідей спільних заходів та проектів».
Найзворушливішим для усіх став момент відкриття нового таланту. Одна з матерів спільноти Волянки пані Галина вразила усіх своїм талантом до написання віршів. Відкрила свій талант пані Галина через чималі переживання за сина, який на сході нашої країни боронить рідний край від нахабних окупантів. Вірші пані Галини були просякнуті тими переживаннями, болем, терпінням, очікуванням, надіями, які може переживати мати, яка чекає сина з війни. Її слова проникали глибоко в душу і потрапляли у саме серце до кожного слухача, дозволяючи відчути на собі усю емоційну палітру материнського серця.
Мати – це неймовірна людина, яка своїм крилом може захистити своїх дітей від усього зла світу і подарувати їм щасливе життя. Її молитва – це величезна рушійна сила, яка здатна змінити світ на краще.
Християни мають велике загальне переконання у силі материнської молитви і материнського благословення, адже їхні звернення до Бога можна порівнювати за своєю силою зі зверненнями самої Пречистої Діви Марії. Недарма в народі кажуть: «Материнська молитва рятує з дна моря». І по світу є чимало свідчень того, що саме материнські молитви неодноразово рятували, дарували здоров’я та повертали на шлях істинний.
Тож з нагоди Дня Матері пані Тетяна від імені усіх учасниць спільноти «Матерів у молитві» храму Успення Пресвятої Богородиці щиро вітає усіх матерів, бабусь, прабабусь та усіх дівчаток і дівчат, майбутніх матусь із їхнім святом і бажає їм безмежних терпіння та любові, якими вони наповнюють душі та серця своїх дітей та усіх близьких, мужності та сили, щоб витерпіти усі життєві випробування, щирої віри, щоб і далі ревно молитися і просити у Бога кращої долі для всього світу, здоров’я, щоб прожити багато літ, і щастя, щоб прожити їх у радості й любові.
Зі святом, дорогі наші Матері!

Анна САГАН

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.