ВШАНУВАЛИ ПОЕТА ІВАНА ЗІНЧЕНКА

Зінченко об.

Минулої неділі на стіні будинку по вул. Трускавецька, 49, де багато років жив і творив відомий поет-пісняр, автор легендарної пісні «Журавка» Іван Зінченко відкрито і освячено меморіальну таблицю. Письменник дійсно непересічна особистість, людина, що залишила після себе велику творчу спадщину. Народився Іван Кирилович у Запорізькій області. Чорною смугою у житті пройшов Голодомор 1933 року, коли кожен третій мешканець села помер від голоду.
Під час другої світової війни Іван Зінченко зі зброєю в руках обороняв від ворога рідну землю. Потім був полон, фашистські, а пізніше й радянські концтабори. І подолати всі страшні випробування, що випали на його долю, допомагала любов до рідного слова, поезія.
Іван Зінченко понад 50 років прожив у Бориславі. Тут написав більшість своїх творів: сотні поезій, повість «Смарагд», роман у віршах «Волі брат» про долю славного запорізького гетьмана Петра Сагайдачного. Він любив Борислав, як своє рідне місто і Борислав віддячував йому теж пошаною і любов’ю.
Про це говорили під час урочистості заступник міського голови Роксоляна Гарасимів, депутат міської ради Андрій Спас, людина, яку сам Іван Кирилович називав своїм «ангелом-хоронителем», – Лариса Лисовець, яка допомогла поету видати кілька поетичних збірок. Декламували поетичні твори письменника вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості (керівник Наталя Харлан).
Освятив меморіальну таблицю отець-доктор, декан Бориславський Роман Василів.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.