Свято меду в урочищі Міріам

Минулої неділі у бориславському мікрорайоні Мразниця відбулося Свято меду. У цей день гості свята мали змогу продегустувати та придбати продукти бджільництва, послухати українських пісень та відпочити на лоні природи.
Приймав свято відпочинковий комплекс «Крутогір», який знаходиться в мальовничому куточку Борислава в урочищі Міріам. «Крутогір» відомий як гірськолижний курорт, але тут можна непогано відпочити і в теплі дні року – підлікувати нервову систему за допомогою бджіл, а саме сном на вуликах, придбати травові, рослинні настойки, мед, медовуху, медовий квас.
В навколишньому лісі можна позбирати гриби, відпочити в альтанках, помилуватись краєвидами, а у невеличкому озері можна й порибалити. Також тут є можливість зайнятися і активним відпочинком – шведська хода, велосипедні та піші прогулянки горами, походи, екскурсії, таборування.
Традиційно кожне свято на Мразниці відкриває вітальним словом та молитвою настоятель храму Успення Пресвятої Богородиці отець Микола Пишкович. Він привітав усіх присутніх на святі, побажав гарно повеселитися і прочитав щиру та сильну молитву за Україну.
Настрій святу задавав концерт у виконанні юних мразничан, які активно займаються культурним та духовним саморозвитком в їхньому районному Будинку культури. Їхнім ідейним натхненником, куратором, керівником, другою мамою та постійним генератором ідей є голова організаційного комітету мразницького клубу Надія Турецька.
Окрім виконання українських пісень та читання віршів діти розповідали різноманітні цікавинки про бджільництво. Та гості свята дізнались про унікальність самих бджіл, про їхню титанічну працю, корисність і властивості меду та інших продуктів бджільництва.
Продемонстрували свої таланти і вихованці ДЮСШ «Атлант» секції дзюдо. На татамі юні воїни, або як їх називають у нас «лісові братчики», показали серії кидків та захватів, які вони зазвичай проводять на змаганнях. Юні козаки-самураї хвацько збивали один одного з ніг, перекидали через бедро та спритно знешкоджували противника ледве помітними рухами. Видно, що хлопці стараються і заняття дзюдо їм подобається, адже без бажання досягнути таких результатів неможливо. Учасники займаються цим бойовим мистецтвом різний період часу, але вже всі встигли побувати на різноманітних змаганнях і повернутися почесними призерами.
На жаль, на свято меду завітало дуже мало бджолярів. Своїми продуктами приїхали похвалитися і поділитися майстри меду з Дрогобича, Опаки, Трускавця та Хирова. Біля їхніх прилавків було цікаво кожному незалежно від віку і статі. Усі куштували різноманітний мед, діти ласували солодкими сотами, жінки розглядали лікувально-омолоджуючі настоянки та мазі, а чоловіки (поки жінки не бачать) смакували міцні нектари та медовуху. Дуже приємно було спілкуватися і з самими бджолярами – вони дуже цікаві, веселі, щирі та відкриті люди, які завжди зустрічають усіх привітною посмішкою.
Загалом свято пройшло весело і на щастя без пригод. Надіємося, що наступного року приїде більше бджолярів і буде ще більше гостей. А з часом можливо свято переросте у цілий фестиваль. Головне не опускати руки і вірити у краще!

Від автора:
Приємну несподіванку влаштували і особисто для мене. Пані Надія Турецька на весь «Крутогір» оголосила, що юні мразничани хочуть заспівати пісню для кореспондента народного часопису «Нафтовик Борислава», адже вони дуже раді, що у них появився такий хороший друг як я. Це було неймовірно приємно аж до сліз! Любі талантики! Я теж щаслива, що познайомилася з вами усіма і ви мене так гарно прийняли у свою мразницьку родину. Дякую Богові за те, що звів нас і хай Він вам пошле здоров’я, радості та світлого майбутнього.

Анна САГАН

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.