У Бориславі відкрили бюро безоплатної правової допомоги

У середу, 31 серпня, у Бориславському міському управлінні юстиції відбулись урочистості з нагоди започаткування діяльності Бюро правової допомоги, яке гостинно відкрило свої двері для громадян вже 1 вересня. Бюро знаходиться в приміщенні управління юстиції за адресою: м. Борислав, вул. Міцкевича, 64.
У вступному слові директор Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марія Николаїшин розповіла про основні види діяльності та завдання Бориславського бюро правової допомоги, а також представила працівників, які надаватимуть правові послуги громадянам.
Також виступила і головний спеціаліст Анна Маслей, яка розповіла про функції бюро правової допомоги, а заступник керівника Фурдзин Руслан розповів про взаємодію бюро з органами місцевого самоврядування.
На відкритті була присутня і заступник міського голови Роксоляна Гарасимів, яка привітала усіх присутніх з відкриттям центру та побажала плідної співпраці. Вона зауважила, що відкриття бюро правової допомоги є неймовірно великим кроком вперед у створенні належних умов для жителів міста у правовій сфері. Відтепер ті, хто не може дозволити собі оплатити приватного правового консультанта можуть без страху і недовіри звертатися в Бюро і отримати всю необхідну інформацію та чималу допомогу.
В перший день осені на Львівщині відчинили двері для своєї роботи 24 бюро правової допомоги. Бюро правової допомоги є мережею точок активного поширення правової інформації та доступу до правових консультацій на рівні територіальних громад та соціально вразливих суспільних груп. Бюро правової допомоги є самостійними відділами місцевих центрів з надання безоплатної правової допомоги. Основними завданнями бюро правової допомоги є правопросвітництво у територіальних громадах, надання безоплатної первинної правової допомоги, забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги, надання безоплатної вторинної правової допомоги (крім захисту), забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції.

Анна САГАН

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.