У виконкомі міської ради

У четвер, 20 жовтня,  відбулося чергове засідання виконавчого комітету. У порядку денному було десять питань. Ще ряд питань було запропоновано додатково ввести до порядку денного. Засідання вів секретар міської ради Юрій Химин.
Того дня обговорювали багато різних питань. Зокрема, начальник відділу житлово- комунального господарства та будівництва міської ради Олег Левицький доповідав про снігоочищення залізничної станції «Борислав» у зимовий період, а також порушив перед членами виконкому питання про надання дозволу відділу житлово-комунального господарства та будівництва міської ради на виготовлення кошторисної документації для проведення робіт із капітального ремонту проїзної частини дороги на вулиці Дрогобицькій, про передачу житлових будинків № 35 і № 37 на вул. Коваліва на баланс об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Ковалівське 1» та про утворення комісії з передачі будинку. Начальник служби у справах дітей міської ради Ганна Посдтавек представила на розгляд виконкому ряд проектів рішень про на надання дозволів на укладення договору купівлі-продажу часток квартири, що належать неповнолітнім мешканцям міста, та на укладення договору дарування на їх ім’я квартири, в рівних частках, а також дозволів на укладення договору дарування частини будинку та надання права користування. Начальник відділу архітектури та містобудування міської ради Тарас Баумкетнер доповідав про затвердження технологічної та інформаційної картки адміністративної послуги, що надається відділом архітектури та містобудування Бориславської міської ради, про виділ в натурі частки будинковолодіння по вул. А. Міцкевича, про присвоєння поштової адреси деяким житловим будинкам.
Додатково було включено до порядку денного питання про формування тарифу на послуги прибудинкових споруд та прибудинкових територій для населення міста, про погодження програми відшкодування різниці в тарифах на водопостачання, та дано погодження управлінню праці й соцзахисту населення на внесення змін до кошторису видатків на 2016 рік, а також надання в оренду приміщення по вулиці Шевченка, 49 та ряду інших важливих для міста та його мешканців питань.
За усі рішення члени виконкому проголосували позитивно і вони були прийнятими.
Найбільш жваво обговорювали питання стосовно встановлення тарифу за електроенергію для обслуговування ліфтів, підкачування води та освітлення місць загального користування. Це питання розглядалося і на минулому засіданні виконкому, але так і не отримало остаточного рішення. Через це виконкомом було дано доручення створити робочу групу, яка на своєму засіданні повинна була вивчити дане питання, проаналізувати розрахунки та подати свої висновки на розгляд виконкому. Комісія прийняла позитивне рішення і рекомендувала членам виконавчого комітету погодити встановлення окремого тарифу за електроенергію для обслуговування ліфтів, підкачування води та освітлення місць загального користування і включення їх до рахунків за електроенергію як окремі статті витрат. Слід зазначити, що з цього приводу також збиралася депутатська комісія з питань житлово-комунального господарства, транспорту та зв’язку та оборонної роботи, яка також розглядала питання тарифів. Оскільки, кожен будинок має окремий лічильник для ліфтів, було вирішено з нового року окремим рядком в квитанції включити вартість електроенергії на ліфти, адже кожен будинок споживає різну її кількість. Таким чином мешканці будинків будуть чітко бачити, за що вони платять свої гроші. Таким же чином варто враховувати і вартість «світла» в місцях загального користування, наприклад, сходові клітки, та за підкачку води насосами. Та і цього разу остаточного рішення не було прийнято. Члени виконкому затвердили включення окремим рядком до квитанцій витрати електроенергії на ліфти, але стосовно освітлення сходових кліток та підкачки води не зійшлися в думках і проект відправили на доопрацювання комісії.

Анна САГАН

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.