Вірі КОГУТ – 80!

14 листопада 2016 року, відзначила свій знаковий ювілей Почесна громадянка Борислава, майстер педагогічної справи, активна громадська та політична діячка, яка зробила вагомий внесок у справу українського національного та державного відродження у нашому місті

Віра Миколаївна КОГУТ

Народилася Віра Миколаївна 14 листопада 1936 року в Тустановичах (Борислав). Змалку виховувалася в патріотичному дусі. Після десятирічки школи № 5 закінчила Дрогобицький педагогічний інститут імені Івана Франка, факультет української мови та літератури. Працювала за покликанням у СШ № 7.
У часи тоталітарного режиму наважувалась публічно декламувати заборонені або незручні для влади твори українських класиків, зокрема, Тараса Шевченка та Івана Франка. Як один із засновників та провідних членів міських осередків Товариства рідної (української) мови імені Т. Шевченка, Народного Руху України, Конгресу Українських націоналістів, брала активну участь у всіх патріотичних заходах та мітингах.
Багато виступала на цих маніфестаціях, чимало зробила для популяризації заборонених комуністичною владою українських свят та народних традицій. За її почином відновлено традиційні тустановицькі фестини. Двічі обирали її депутатом міської ради, очолювала депутатську комісію з питань культури, освіти, спорту та національного відродження. Успішно працювала заступником директора середньої школи № 7 з виховної роботи. Висококваліфікований філолог.
2006 року рішенням сесії Бориславської міської ради їй присвоєно звання «Почесна громадянка міста Борислава». Тепер на заслуженому відпочинку.
Прийміть наші сердечні привітання з Днем народження ! Поздоровляючи з цим чудовим святом, зичимо Вам невпинного руху вперед, успішного здійснення всіх планів та задумів.
Бажаємо, щоб підґрунтям щасливого життя та плідної діяльності були міцне здоров’я, серце, сповнене любові та добра, натхненна думка й щирі почуття. Бажаємо також, щоб Ваше життя було світлим і радісним, як цей святковий день, а дружні привітання додали життєвої наснаги у скарбничку Вашої душі.
Ваш день народження – не тільки Ваше свято,
Радіють Ваші рідні й друзі теж.
Хай Бог пошле ще років Вам багато,
Здоров’я, щастя, радості без меж!
Нехай добром наповнюється хата,
Достатком, щирістю і сонячним теплом.
Хай буде вірних друзів в ній багато,
Прихильна доля огорта крилом.

Ігор ЯВОРСЬКИЙ,

міський голова Борислава

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.