Народний часопис. Виходить із 21 лютого 1940 року.

ГО «САМООБОРОНА БОРИСЛАВА» ЗВІТУЄ!

1862_01

 

ГО «Самооборона Борислава» розпочинала свою діяльність, як організація з охорони спокою у місті. Але зі зміною політичної ситуації в країні та після офіційної реєстрації на початку травня цього року згідно основних напрямків діяльності «СБ» займається волонтерською програмою допомоги воякам Української армії та нацгвардійцям. Ми зверталися до всіх релігійних громад не лише Борислава, а й сусідніх міст, до підприємців та простих жителів, кому не байдужа доля тих хоробрих чоловіків, які стали на захист нашої України.

Тож хочемо відзвітувати громаді про свою роботу за червень та половину липня. Отже, висловлюємо подяку  за зібрані кошти: громаді храму Святої Анни, зокрема о. Романові Василіву  та Петрові Підлубному; громаді храму Преображення Господнього та  о. Ярославу Химину; громаді православної церкви храму Покрови Святої Богородиці та отцям Володимирові Ільницькому і Миколі Возняку; громаді храму Успіння Пресвятої Богородиці та о. Миколі Пишковичу; громаді храму Покрови Пресвятої Богородиці, Собору Івана Хрестителя  та о. В. Штокалу; колективам Ппофесійного ліцею, біологічного факультету Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І. Франка; заробітчанам в Італії; релігійній громаді РКЦ  Матері Божої Неустанної Помочі та о. Кшиштофу; колективу стоматологічної поліклініки  – 1540 грн.; релігійній громаді Християн віри євангельської пр. Анатолію Кліновському (вул. есняна); п. Мирославу Олексієвичу та релігійній громаді Християн віри євангельської (місія «Воскресіння); громаді храму Вознесіння Господнього та о. Григорію; тустановицькій громаді та храму Преображення Господнього (о. Ярославу Химину); пресвітеру В. Кандору та громаді Церкви Євангельських християн-баптистів (вул. Богуна); колективу підприємства «Інтерсинтез».

Багато долучилися до справи підприємці Ігор Михаць (продукти й інші необхідні речі) та Володимир Голобутовський (суттєва знижка на продукти та 1000 грн.). Вони самі, за власною ініціативою долучались, допомагали всім, чим потрібно. А також приватні особи: М. Ставовий, Л. Книш, І. Попель, М. Петегерич, Н. Германович, Й. Штереб, О. Ждан, В. Щур, І. Щур, сім’я Кузьминів, М. Борошович, Р. Мазурик, О. Ямельницька,  О. Акулова, Г. Стебельська, І. Лабанців  та багато інших.

Також є пакунок з продуктами від Г. Ключак, Д. Свістунової, І. Войцеховської, А. Войцеховської, І. Кожухар, Г. Гуртової, Н. Копач, М. Пілько, Ю. Микета, Р. Сухоняк, Н. Шоп’як, Н. Томин.

Ось одна історія, про яку хотілось б розповісти. До нас звернувся Ігор Куліков, запитав, що і скільки коштує, а потім дістав з гаманця 350 євро зі словами: «Ну, я хоч одного солдата одягнув, і це добре». Це теж патріотизм, бо, як говорив  Наполеон, народ, який не хоче годувати свою армію,  буде годувати чужу армію, а що за армія без надійного тилу, і цим тилом є ми з вами. А коли все скінчиться, розберемося, куди всі ці роки йшли наші податки, чому, опинившись на порозі війни, наша армія виявилась обідрана?

Ми не проводимо тут PR кампанію для вибраних людей, але промовчати і не подякувати чуйним людям, також не можемо. Звичайно, ми не висловимо подяку усім, адже ми про всіх не знаємо. Багато хто самотужки допомагає і нікому про це не зізнається. Тому нехай ця публікація, стане наснагою для всіх, хто гостро переживає за становище наших захисників, та підпорою для тих, хто допомагає – нехай знають, що вони не самі у цій справі.

Ми мобілізуємо кошти на засоби  захисту, без яких воїн є беззахисним на полі бою – бронежилети, шоломи, військові черевики (берци), рації та інше. Бо, на превеликий жаль, Міністерство Оборони не забезпечує солдат необхідними речами, що ставить під загрозу їхнє життя з першого ж дня початку військових дій. Також закликаємо всіх бути пильними, адже є «непорядні» особи, які «гріють» руки на біді: продають вдвічі дорожче, або ж підсовують неякісні чи низького ступеня захисту «броники».

*    *    *

На початках ми, в основному, допомагали бійцям Нацгвардії, які мали обмундирування, але не були забезпечені харчами та речами першої необхідності. Тому волонтерська допомога була їм вкрай необхідна. Для них систематично надсилали продукти харчування, засоби гігієни, сигарети, акумулятори до фонарів поповнення мобільного зв’язку. Одному з бійців Нацгвардії, за його проханням, придбано недорогий мобільний телефон, бо той, що був, повністю вийшов з ладу (399 грн.).

Зі зміною ситуації на сході та відправкою військових з полігонів у «гарячі точки» додались і пріоритетні напрямки. Станом на сьогодні придбано: рації зв’язку з гарнітурою – 1785 грн., наколінники та налокітники – 350 грн., 13 бронежилетів 5 ступеня захисту  на суму 23780 грн., 7 шоломів – 8085 грн., черевики військові (берци) – 450 грн., гумові чоботи на суму 640 грн., шкарпетки – безкоштовно надав 30 пар підприємець Василь Головко. Продукти харчування, гігієни, зв’язок, транспортні видатки – 9957 грн. На все є підтверджуючі папери (чеки) та фото. Замовлено ще партію шоломів, бронежилетів, змінної військової форми, шкарпетки, труси, гумові чоботи.

Це, звичайно, «крапля в морі». Ми всі бачили сюжет про те, що ніби то закуплено амуніцію, але коли ж і в якій кількості це потрапить нашим хлопцям? Тому, не склавши руки, ми продовжуємо пошук спецзасобів і робитимемо це, допоки буде потреба. Детальніше дивіться на нашому сайті www.sambo.ucoz.ua

Співпрацюємо ми із «самооборонами» сусідніх міст (Стрий, Трускавець, Самбір, Ст. Самбір, Сколе, Львів, Дрогобич), з Київським «Автомайданом» та волонтерами. Зараз, після «чорної п’ятниці», є проблема, як доставити гуманітарний вантаж та засоби особистого захисту до «крайніх» точок, де служать наші бориславці, але робота ведеться. Будемо щиро вдячні особам, які нададуть інформацію про можливість доставки вантажу в «гарячі точки» – вислухаємо всіх.

*    *    *

Тим, хто хоче долучитись, надаємо приблизний перелік речей першої необхідності: крупи фасовані, макарони, спеції, сіль, цукор, чай в пакетиках, кава, супи в брикетах, консерви в металевих банках, згущене молоко, зубна паста, мило, вологі серветки, шкарпетки, труси, одноразові бритви…

До нас доєдналось багато небайдужих людей, маємо співпрацю з трудовими колективами. Звертаємось до родичів солдат: приходьте до нас і розказуйте, які є труднощі у ваших рідних.

Ми будемо раді бачити поряд усіх волонтерів, ми відкриті для кожного, бо ми і є громада міста. Давайте, будемо діяти спільно і обмінюватись інформацією. Співпрацюймо, задля допомоги кожному солдатові.

НАШІ ЗАХИСНИКИ ПОТРЕБУЮТЬ ДОПОМОГИ. СЛАВА ГЕРОЯМ, ЯКІ ЗАХИЩАЮТЬ НАШУ ВІТЧИЗНУ, ПРОЛИВАЮЧИ КРОВ! В ЄДНОСТІ НАРОДУ – СИЛА. СЛАВА УКРАЇНІ !

Наші контакти:

Черговий по ШТАБУ: тел. 063-740-50-50 з понеділка по суботу з 14.00 – 19.00 год. у сесійній залі міської ради. Інтернет-сайт  www.sambo.ucoz.ua

Іванна КНИШ.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі

Ви маєте бути авторизовані, щоб розмістити коментарі.


Нафтовик Борислава.