Бібліофорсаж «До країни дорожніх знаків»

Всім відомо, що найдорожчий скарб людини – це її власне життя i здоров’я. Сучасний світ живе бурхливим, стрімким життям. Вулицями мчать автомобілі та автобуси. Необережність на вулиці часто призводить до втрати не тiльки здоров’я, а й навіть життя.
Для того, щоб шлях дітей був безпечним, потрібно якомога раніше навчитися правилам поведінки на вулицях і на дорозі, розвивати навички поведінки в громадському транспорті, виховувати повагу і дбайливе ставлення до свого здоров’я і життя. Тому вciм потрібно дотримуватися певних правил дорожнього руху.
З цією метою у бібліотеці-філії № 5 для дітей Бориславської МЦБС відбувся бібліофорсаж «До країни дорожніх знаків».
Бібліотекар познайомила дітей з правилами дорожнього руху, розповіла, що робити в неочікуваних ситуаціях та головне, як їх уникнути; провела інструктаж – п’ятихвилинку безпеки «Школа вуличних наук».
Метою п’ятихвилинки безпеки було:
– поширення досвіду з профілактики дитячого травматизму на дорогах;
– вплив на усвідомлення дітьми необхідності дотримання Правил дорожнього руху;
– виховати у школярів патріотизм, колективізм, свідому дисципліну та організованість;
– забезпечити усвідомлення ними громадського обов’язку.
А також з учасниками була проведена бесіда-застереження «На вулиці завжди пильнуй, дорожні правила шануй».
Основною темою були правила поведінки на дорозі. Бібліотекар розповіла як правильно переходити вулицю на пішохідному переході і на що потрібно звернути увагу, щоб не стати жертвою дорожньо-транспортної пригоди.
З інформації «Дорога, транспорт, регулювальник» учасники дізналися про правила дорожнього руху та правила регулювальника на дорозі.
Бібліотекар не тільки пояснювала нюанси роботи поліцейських, але й розповідала допитливим дітям про камеру, кайданки, нагрудний знак, жезло, газовий балончик, ліхтарик та інше спорядження патрульного.
Гра-подорож «До країни дорожніх знаків» повела учасників у подорож до дорожніх знаків. У формі сюжетно-рольової гри діти вивчали основні знаки. Саме тут діти дізналися на які групи поділяються знаки та які саме знаки належать до кожної з них.
Діти дізналися про види переходів, про правила для пішоходів, вчилися називати і розрізняти дорожні знаки. Розвиваючи спостережливість і увагу, виховуючи бажання дотримуватися правил дорожнього руху.
В кінці заходу було зачитано загадки та проведено вікторину «Чи знаєш ти ?».
У бібліофорсажі взяли участь користувачі бібліотеки: Олег Горнякевич, Назар Гривнак, Андрій Левченко, Наталя Пігур, Софія Рентюк, Володя Сов’як, Аліна Яворська, Діана та Сніжана Яців.
Бібліотекарі сподіваються, що всі ці теоретичні знання діти зможуть використати на практиці у повсякденному житті.
Ганна ЧІХРАК,
бібліотекар бібліотеки-філії № 5 для дітей Бориславської МЦБС.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.